Hondenpension en -training

Niemand laat zijn hond graag zomaar achter. Bij Lieveland K9 Training geven we individuele zorg aan je hond, en vangen we maximaal twee honden per keer op. Daarnaast trainen we je hond dagelijks, zowel op wandeling als binnen individuele trainingsessies. 

Training moet leuk zijn

Teveel zien we dat hondentrainers en geleiders (te veel) druk steken op de hond, waardoor training een sleur wordt. Dat is niet de bedoeling: training moet steeds leuk zijn voor de hond. Het is een spel, geen verplichting. Tijdens de training wordt er uitsluitend gewerkt op een positieve manier (met verbale of fysieke beloning, speelgoed of snoep). Bij de opvoeding van je hond is het een gebalanceerd verhaal. Daar maken we gebruik van faire maar duidelijke correcties om ongewenst gedrag af te leren, en positieve beloning om gewenst gedrag aan te leren en te versterken. 

Hondenpension

Van twee tot twintig nachten

Hoe lang je ook op reis bent, we zijn er voor jou (en vooral: voor je hond). Gewone hondenpensions hebben soms wel tot veertig kennels, waar de honden allemaal ‘naast elkaar geplakt’ zijn. Ze mogen vaak slechts twee keer per dag 20 minuten ‘luchten’ op een grasveld, zonder enig speelgoed of afleiding. We hebben daar een naam voor: een gevangenis. Dit is niet de manier om een hond achter te laten. Honden hebben nood aan een verrijkte omgeving, mooie wandelingen (die leuk zijn voor hen), en trainingsessies waar de nadruk ligt op een positieve benadering (operante conditionering). 

We zijn duurder dan de traditionele pensions, maar zowel je hond als jij krijgen er een pak meer voor terug. 

€50 euro per nacht (gewoon seizoen)
€35 voor je tweede hond

Hondentraining

Gebalanceerd: liefdevol leiderschap

Matthias traint met honden in gehoorzaamheid (Sectie 4b KKush) en Belgische ring (pakwerk). Hij behaalde zijn diploma hondentraining bij het CVA, en volgt momenteel extra cursussen bij de internationale hondentrainersschool Nordic Education Centre for Dog Trainers (positive training) en Robert Cabral Academy (balanced training). De verschillende opleidingen volgen zowel de uitsluitend positieve benadering van training (gebaseerd op de filosofie van Turid Rugaas) als de gebalanceerde trainingswijze (waar wel faire correcties worden toegediend bij ongewenst gedrag). Hij geeft gerichte sessies ter plaatse, of binnen de Hoeve, om alledaagse situaties met je hond na te bootsen, probleemgedrag (zoals trekken aan de lijn, opspringen, bezitsagressie en meer) op te lossen, en gewenst gedrag te versterken. We werken met abonnementsformules of boarding (waar de hond enkele dagen bij ons verblijft). 

€150 voor vijf sessies

Een training duurt 30 à 60 minuten, en kan worden gegeven binnen de Hoeve of bij jou thuis (kilometervergoeding). Er is altijd eerst een gratis kennismakingsmoment. 

Wat zeggen onze baasjes?

Woorden zijn mooi, daden mooier

Mara (met Lana, Mechelse herder): 

“Uitstekende trainer. Zeer getalenteerd en competent met honden. Absoluut aan te raden. We moesten onze hond, Lana, onverwacht en met wat tegenzin alleen laten voor een paar dagen. Matthias sprong er meteen uit en was de beste keuze: we hebben nog nooit met zoveel vertrouwen onze hond aan iemand anders toevertrouwd. In maar enkele dagen tijd heeft Lana iets bijgeleerd van Matthias. We zijn nu van plan om haar nog meer bij te scholen bij hem”. 

Yves (met Odette, Golden retriever): 
Onze hond was in heel goede handen. Klasse!

Anaïs (met Voltan, Berner Senner): 

“Hi Matthias, wou gewoon even zeggen, wauw, de wandelingen zijn zoveel anders geworden nu, echt top! Super bedankt nog eens”.