De Hoeve

Hoeve Lieveland is gelegen in het natuurrijke Meetjesland, omgeven door de Lembeekse bossen en vruchtbare akkers. Lieveland is een ethische hoeve, die specialiseert in het opkweken van sierpluimvee, watervogels en (dwerg)schapen (Ouessants). We trainen honden en vangen ze ook op. Bij ons staat de liefde voor dieren centraal. Want vrijheid garandeert blijheid.

Naar de roots: boeren met respect voor natuur.

Waar we voor staan

Dieren houden is een vak apart. Een stiel. Massalandbouw heeft haar duidelijke plaats in deze tijd en markt, maar ook kleinere bio-initiatieven zorgen voor een diverse keten. Lieveland is als uit de hand gelopen hobby, een oase van rust (als ze even stil zijn, toch) en een diverse boerderij met meer dan 50 kippen, 31 schapen, en heel wat ganzen, loopeenden, kalkoenen, konijnen, pauwen en zelfs een koppel minivarkens. 

We bieden eieren aan voor consumptie (zowel kippen- als loopeendeieren), broedeieren (voor zelf uit te broeden met een broedmachine), Ouessant-schapen en natuurlijk pluimvee & kuikens van allerlei pluimage. 

Daarnaast organiseren we het boarden van honden, terwijl de baasjes op vakantie of werktrip zijn. Tijdens de boarding kan de hond ook getraind worden, en is hij dus niet enkel op vakantie maar ook op kamp!

Onze eieren

Onze eieren worden tweemaal daags uit de legbakken gehaald, en waar nodig schoon gespoeld. Ze worden bewaard bij koeltemperatuur (in de koelkast), en elke dag aangeboden te Koudekeuken 2, 9950 Lievegem. 

De kippen lopen de ganse dag over drie grote weiden, waar ze naast hun dieet van granen en maïs, steevast op zoek gaan naar de smakelijkste insecten, bessen en ander lekkers. Al dat zorgt ervoor dat je de meest volle eieren krijgt, met een dooier waar de supermarkt bleekjes van wordt

Broedeieren

Pluimvee legt geen eieren om ons blij te maken, maar wel om het nageslacht te verzekeren. Daarom voorzien we ook in broedeieren, die helemaal anders worden behandeld door eieren voor consumptie. Deze eitjes worden niet bewaard in de koelkast maar op een donkere (vrij koele) plek, en worden dagelijks driemaal gekeerd. 

We bieden broedeieren aan (seizoensafhankelijk) van loopeenden, Vlaamse ganzen, kalkoenen (van het eerder zeldzame ras ‘Rode Ardenner’), en natuurlijk ook van tal van kippenrassen zoals Leghorn (bruin), Mechelse koekoek, Cochin, Zijdehoen, Orpington enzoverder.  

Onze Ouessants

Ah, wat een koppel schapen loopt hier toch rond. 31 Ouessants maken hier de weiden onveilig, grazen vreedzaam de dagen weg, en zorgen het jaar rond voor plezier bij zowel de allerkleinsten als de allergrootsten. Ze zijn handtam, reageren op de eenvoudige lokroep “mééh” en zijn nooit helemaal te vertrouwen met een handvol krachtvoer in je hand.