Hondenpension

Niemand laat zijn trouwe maatje graag zomaar achter. Bij Lieveland K9 geven we individuele zorg aan je hond, en vangen we momenteel maximaal twee honden per keer op. De honden krijgen heel wat tijd om te spelen, zowel op wandeling als binnen de veilige omheining van de Hoeve. 

Welke honden kunnen logeren?

Mag mijn hond op logement?’. Door onze familiale aanpak van opvang, kunnen we helaas niet elke hond laten logeren. Je hond moet sociaal zijn, mag niet agressief of overmatig angstig zijn, geen (ernstige) verlatingsangst kennen, en mag ook niet loops zijn. Intacte reuen ouder dan 8 maanden vangen we niet (meer) op. Dit komt omdat onze eigen reu een vrij dominant karakter heeft op zijn eigen terrein.

We vragen dit niet zomaar natuurlijk, maar wel voor de veiligheid van onze eigen honden, de gasthonden en natuurlijk ook onszelf én je eigen hond. Uiteraard moet je viervoeter beschikken over een geldig paspoort en inentingen (ook kennelhoest). Tijdens het verblijf krijgt je hond een GPS-tracker, die vastklikt aan de vaste halsband. Veiligheid voor alles!

Opgelet: we zijn volledig volzet in juli, augustus en september. 

De voordelen

Van één tot dertig nachten

Hoe lang je ook op reis bent, we zijn er voor jou (en vooral: voor je beste maat). Gewone hondenpensions hebben soms wel tot veertig kennels, waar de honden allemaal ‘naast elkaar geplakt’ zijn. Ze mogen vaak slechts twee keer per dag 20 minuten ‘luchten’ op een grasveld, zonder enig speelgoed of afleiding. We hebben daar een naam voor: een gevangenis. Dit is niet de manier om een hond achter te laten. Honden hebben nood aan een verrijkte omgeving, mooie wandelingen (die leuk zijn voor hen), en trainingsessies waar de nadruk ligt op een positieve benadering (operante conditionering). 

We zijn duurder dan de traditionele pensions, maar zowel je hond als jij krijgt er een pak meer voor terug. 

Jij op hotel? Je hond dan ook! Hoewel sommige honden excellent thuis kunnen blijven, zijn de meeste gebaat bij individuele aandacht en verzorging.

Hoe werkt het?

Van dropoff tot pickup

Hoe werkt ons pension nu precies? Wel, na je eerste mailtje, krijg je van ons een korte vragenlijst. Die stelt ons in staat om je hond al wat te leren kennen. 

Daarna volgt er een kennismakingsmoment. Dat moment is verplicht, want zo kunnen we elkaar en je favoriete viervoeter leren kennen. Jullie zien meteen ook onze Hoeve, en kunnen kennismaken met onze manier van werken. 

Momenteel vangen we maximaal twee honden per keer op, naar de zomer toe willen we groeien naar maximaal zes honden, elk met eigen ruime uitloopweide, en een gemeenschappelijke speelweide voor de sociale vogels. 

Je hond krijgt dagelijks een trainingsessie (inbegrepen), en eventueel een wandeling (extra). 

Dropoff en pickuptijden zijn tussen 12u en 14u, en tussen 17u en 18u. Zo zorgen we voor rust en kalmte bij de hondjes. 

Hoeveel kost het?

Goede afspraken, goede vrienden

Goede afspraken, maken altijd goede vrienden. Na de kennismaking maken we een contract op, waar al onze verplichtingen instaan, maar natuurlijk ook die van jou. 

Zo vragen we om eigen eten mee te brengen (honden zijn erg gevoelig voor verandering), en natuurlijk mogen knuffels, matjes, zelfs eigen benches gewoon mee. Het belangrijkste is dat je hond zich thuisvoelt, dus spulletjes met de geur van zijn vertrouwde plek zijn zeker aan te raden. 

In de prijs zit een dagelijkse trainingsessie (30 min) inbegrepen, meerdere speelmomenten per dag (zowel met ons, als met de andere honden, (medische) verzorging, en natuurlijk (bijna) alle liefde die je kameraad thuis zou krijgen. Wil je hem of haar ook een wandeling geven? Dan is dit extra, en natuurlijk vrij te kiezen. 

€50 euro per nacht (gewoon seizoen)
€45 euro voor je tweede hond

Extra opties:

€15: wandeling. 
€25: tweede trainingsessie

Wat zeggen onze baasjes?

Woorden zijn mooi, daden mooier

Mara (met Lana, Mechelse herder): 

“Uitstekende trainer. Zeer getalenteerd en competent met honden. Absoluut aan te raden. We moesten onze hond, Lana, onverwacht en met wat tegenzin alleen laten voor een paar dagen. Matthias sprong er meteen uit en was de beste keuze: we hebben nog nooit met zoveel vertrouwen onze hond aan iemand anders toevertrouwd. In maar enkele dagen tijd heeft Lana iets bijgeleerd van Matthias. We zijn nu van plan om haar nog meer bij te scholen bij hem”. 

Yves (met Odette, Golden retriever): 
Onze hond was in heel goede handen. Klasse!

Anaïs (met Voltan, Berner Senner): 

“Hi Matthias, wou gewoon even zeggen, wauw, de wandelingen zijn zoveel anders geworden nu, echt top! Super bedankt nog eens”.