Hondenpension

Niemand laat zijn trouwe maatje graag zomaar achter. Bij Lieveland geven we individuele zorg aan je hond, en vangen we maximaal vijf honden per keer op. De honden krijgen heel wat tijd om te genieten, op de speelweide én binnen hun eigen privéweide en luxecamper.

Welke honden kunnen logeren?

Mag mijn hond op logement?’. Door onze familiale aanpak van opvang, kunnen we helaas niet elke hond laten logeren. Je hond moet vrij sociaal zijn, mag niet agressief of overmatig angstig zijn, geen (ernstige) verlatingsangst kennen. Loopse teven, en grote (dominante) intacte reuen ouder dan 8 maanden vangen we niet op. Is je intacte reu rustig van karakter, dan is die daarentegen wel welkom.

We vragen dit niet zomaar natuurlijk, maar wel voor de veiligheid van onze eigen honden, de gasthonden en natuurlijk ook onszelf én je eigen hond. Uiteraard moet je viervoeter beschikken over een geldig paspoort en inentingen (ook kennelhoest). Een kennismaking én testovernachting is steeds verplicht voor nieuwe klanten. Dit doen we natuurlijk voor ons, maar vooral voor jouw hond. Zo weten we meteen of je viervoeter hier een leuke vakantie zal hebben (of niet). 

Sluitingsperiodes:
Maart: donderdag 7 maart 2024 – donderdag 14 maart 2024. 
Mei: maandag 6 mei 2024 – donderdag 30 mei 2024.
Oktober: zondag 6 oktober 2024 – zondag 27 oktober 2024.

Video afspelen

De voordelen

Slaap in een luxecamper

Welkom bij de Lieveland luxecamping voor honden, een primeur binnen Europa!

Hoe lang je ook op reis bent, we zijn er voor jou (en vooral: voor je beste maat). Reguliere hondenpensions hebben soms wel tot veertig kennels, waar de honden allemaal ‘naast elkaar geplakt’ zijn. Ze mogen vaak slechts twee keer per dag 20 minuten ‘luchten’ op een grasveld. 

Honden hebben nood aan een verrijkte omgeving, een huiselijke slaapplek, leuke speelkameraden, en een eigen privétuin om tot rust te komen, met de pootjes in het gras. Bij ons slaapt elke hond in zijn eigen luxecamper, boordevol speelgoed en gezelligheid.

Benieuwd naar hoe onze hondencamping tot stand kwam? Check het filmpje hiernaast voor de making-of! 

Op zoek naar iets uniek? Laat je viervoeter slapen in zijn eigen luxecamper, rusten op zijn eigen privéweide, en spelen met sociale kameraden. Kortom: geef je hond de vakantie waar ie recht op heeft.

Hoe werkt het?

Van dropoff tot pickup

Hoe werkt ons pension nu precies? Wel, na je eerste mailtje, krijg je van ons een korte vragenlijst. Die stelt ons in staat om je hond al wat te leren kennen. 

Daarna volgt er een kennismakingsmoment en testovernachting. Dat moment is verplicht, want zo kunnen we elkaar en je favoriete viervoeter leren kennen. Jullie zien meteen ook de gezichten achter Lieveland, en kunnen kennismaken met onze manier van werken. 

We vangen maximaal vijf honden per keer op, elk met eigen ruime uitloopweide, en een gemeenschappelijke interactieve speelweide voor de sociale vogels. 

Je kan het verblijf van je hond uitbreiden met een wandeling, of een heuse trainingsessie. Beiden zijn opties en kunnen geboekt worden.

Benieuwd hoe onze VIP-gasten Kerst 2023 vierden? Check de video hiernaast!

Dropoff en pickuptijden zijn tussen 12u en 13u, en tussen 17u en 18u. Zo zorgen we voor rust en kalmte bij de hondjes. 

Video afspelen

Hoeveel kost het?

Goede afspraken, goede vrienden

Goede afspraken, maken altijd goede vrienden. Zo vragen we om eigen eten mee te brengen (honden zijn erg gevoelig voor verandering), en natuurlijk mogen knuffels en matjes gewoon mee. Het belangrijkste is dat je hond zich thuisvoelt, dus spulletjes met de geur van zijn vertrouwde plek zijn zeker aan te raden. 

In de prijs zit inbegrepen algemene verzorging, individuele aandachts- en knuffelmomenten, meerdere speelmomenten per dag (zowel met ons, als met de andere honden, en natuurlijk (bijna) alle liefde die je kameraad thuis zou krijgen. Wil je hem of haar ook een wandeling of training geven? Dan is dit extra, en natuurlijk vrij te kiezen. 

€50 euro per nacht (gewoon seizoen)
€55 euro per nacht (vakanties)
€45 euro voor je tweede hond

Extra opties:

€15: wandeling. 
€50: training (45 minuten). 

Wat zeggen onze baasjes?

Woorden zijn mooi, daden mooier

Mara (met Lana, Mechelse herder): 

“Uitstekende trainer. Zeer getalenteerd en competent met honden. Absoluut aan te raden. We moesten onze hond, Lana, onverwacht en met wat tegenzin alleen laten voor een paar dagen. Matthias sprong er meteen uit en was de beste keuze: we hebben nog nooit met zoveel vertrouwen onze hond aan iemand anders toevertrouwd. In maar enkele dagen tijd heeft Lana iets bijgeleerd van Matthias. We zijn nu van plan om haar nog meer bij te scholen bij hem”. 

Yves (met Odette, Golden retriever): 
Onze hond was in heel goede handen. Klasse!

Anaïs (met Voltan, Berner Senner): 

“Hi Matthias, wou gewoon even zeggen, wauw, de wandelingen zijn zoveel anders geworden nu, echt top! Super bedankt nog eens”. 

Video & beeldmateriaal

Video afspelen
Video afspelen

Veelgestelde vragen

We vangen enkel sociale honden op, zowel naar mensen als naar andere honden. Je hond mag dus niet overmatig angstig, dominant of agressief zijn naar andere honden en/of mensen. Intacte reuen ouder dan 8 maand vangen we in principe niét op, tenzij het gezellige kerels zijn (die dus niet de grote jongen willen uithangen, door op iedereen te rijden, of uit te vallen). 

Slapen doet je hond idealiter in zijn of haar bench (thuis aangeleerd), uiteraard in zijn of haar (verwarmde) privécamper. Doet hij doet niet, dan mag hij niet vernielzuchtig zijn (in de camper). 

Je hond mag de hele dag lekker buiten lopen en ravotten. Er is plek om te schuilen voor de regen en de zon (afhankelijk van het seizoen ;-). Er zijn meerdere speelmomenten voorzien, je hond is minimaal drie uur actief in de weer met andere honden en met ons. 

Je hond slaapt in één van onze vijf luxecampers. Dat zijn omgebouwde pipowagens (helemaal uit Nederland!). Elke pipowagen is voorzien van een comfortabele zetel, bench, verlichting, verwarming en heel wat speelgoed. Honden uit hetzelfde gezin kunnen geplaatst worden in één camper.

Gezellig! We hebben er zelf ook drie. We verwelkomen meerdere honden uit hetzelfde gezin binnen één ren en camper. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze elkaar enigszins leuk vinden, we kunnen niet de hele dag scheidsrechter spelen. Voor de meeste campers is twee honden wel een maximale bezetting. 

Natuurlijk. Gelieve je bedrijfsgegevens aan ons over te maken, en dan krijg je een keurige factuur in de bus. Net zo fijn. 

We zijn inderdaad best wat duurder dan een traditioneel pension. En eigenlijk vragen we nog te weinig. Dat zit zo: traditionele pensions met 20 à 40 kennels rekenen gemiddeld tussen de 20 en 30 euro per nacht. Voor die prijs zit je hond in een piepkleine betonnen kennel, met een ’terras’ (eveneens beton). Ze mogen dan twee keer per dag ‘luchten’ op een kale grasweide, zonder afleiding, speelgoed of speelkameraden. 

Bij Lieveland hebben we 5 privécampers met elk een ruime privétuin. Daarnaast hebben we een grote interactieve speelweide waar de honden kunnen ravotten. We zijn niet ‘eventjes’ bezig met je hond, maar wél de ganse dag. We vangen bovendien maximaal 5 à 10 (afhankelijk of er meerdere honden uit één gezin logeren) honden op, in een prikkelarme natuuromgeving. Speeltijd wordt steeds in de gaten gehouden door gediplomeerde hondentrainers. 

Vergelijk ons dus alsjeblieft niet met een traditionele kennel :-). Niet overtuigd? Boek gewoon even een (gratis) kennismaking. 

Je hond. Erg belangrijk. Daarnaast mogen dekentjes, speelgoed, traktaties allemaal mee. Hoe meer geuren van thuis, hoe sneller je viervoeter zich hier op zijn gemak zal voelen. Ook voldoende voeding: als we moeten bijgeven is dat niet altijd fijn voor de darmen van je hond. Het paspoort is erg belangrijk: we hebben dit nodig bij veterinaire tussenkomsten, én om de vaccinaties te controleren. 

Je hond moet correct ingeënt zijn (puppyvaccinaties, of jaarlijks herhalend vaccins). Je hond dient verplicht – bij wet – ingeënt zijn tegen kennelhoest, wanneer hij verblijft in een pension. Vraag dus zeker bij je dierenarts om dit vaccin nog te zetten. We vragen ook om je hond enkele dagen voor je hem komt aanbieden te ontwormen. Dit is voor de veiligheid van onze eigen honden, andere gasthonden maar ook je eigen viervoeter. Ontworming kan je kopen bij de dierenarts, maar ook gewoon bij de apotheek in je buurt. Bekende merken zijn Drontal (tabletten), Flubenol (pasta), Panacur (tabletten). Puppy’s moeten sowieso om de maand ontwormd worden tot ze 6 maand zijn. 

We zijn normaal gezien wel elke dag open – tenzij anders gecommuniceerd -, maar je kan je hond énkel komen afzetten en halen op de middag van 12u tot 13u, en in de namiddag van 17u tot 18u (zondag enkel van 12u tot 13u). Dit zorgt voor rust bij onze (gast)honden – en maakt het voor ons praktisch haalbaar. Helemaal leuk is als je ons even een bericht stuurt wanneer je vertrekt met je ETA (Estimated Time of Arrival), dan hebben we tijd om onze eigen honden netjes apart te zetten. 

Ja, natuurlijk geven we eten aan je hond – stel je voor -, maar wél je eigen eten. Breng dus meer dan voldoende mee voor de geboekte periode. In tegenstelling tot sommige andere pensions geven we geen eigen korrel. Dit zorgt alleen maar voor onrust in de maag en darmen van je viervoeter. Natvoer, barf, en andere zaken kunnen allemaal, onze frigo staat tot de beschikking. 

We hebben zelf drie honden dus we weten wat die rakkers kunnen uitsteken. Wat vinden we niet zo erg: speelgoed dat kapot gaat. Daar dient het voor, toch? 

Schade aan de zetels verwachten we ook wel, dus daar hoef je ook geen grote zorgen te maken. Breekt je lieveling echter de camper af, maakt hij onze omheining stuk, of bijt hij ons of andere honden, dan is de schade uiteraard wel te betalen. 

Dan mag je ons sturen via Whatsapp, wat dacht je nu? We zijn zelf altijd een beetje ongerust als onze honden op logement zijn, dus we snappen het sentiment. Sowieso mag je om de dag of elke dag een update verwachten (beetje afhankelijk hoelang je hond logeert) via Whatsapp. Foto’s, filmpjes en of alles OK is. Je mag ons ook altijd zelf sturen als je je zorgen maakt, dan rekenen we écht niets voor bij. Wel liever niet ’s nachts, want dan slapen we (en je hond trouwens ook). 

Lieve mensen (meestal toch). Je kan meer lezen over de mensen achter Lieveland op deze pagina. 

Je kan op deze pagina het verblijf inboeken via de knoppen “Verblijf inboeken”. Daar geef je de aankomst- en vertrekdag door.