Hondentraining

Bij Lieveland geloven we in een gebalanceerde aanpak bij hondentraining. De ‘koekjesmethode’ (of de puur positieve methode waar men slecht gedrag gewoon negeert) blijkt in de praktijk al te vaak te falen. Liefdevol leiderschap is het antwoord.

Training moet leuk zijn

Te vaak zien we dat hondentrainers en geleiders (te veel) druk steken op de hond, waardoor training een sleur wordt. Dat is niet de bedoeling: training moet steeds leuk zijn voor de hond. Het is een spel, geen verplichting. Tijdens de training wordt er vooral gewerkt op een positieve manier (met verbale of fysieke beloning, speelgoed of snoep). Bij de opvoeding van je viervoeter is het een gebalanceerd verhaal. Daar maken we gebruik van faire maar duidelijke correcties om ongewenst gedrag af te leren, en positieve beloning om gewenst gedrag aan te leren en te versterken. 

Gehoorzaamheid

Van puppy tot fantastische kompaan

Gehoorzaamheid klinkt streng, maar eigenlijk is het gewoon structuur bieden aan je hond. Structuur en regelmaat, daar snakt je viervoeter naar. Niets dat zo verwarrend is, als een ‘baas’ die niet weet wat hij of zij wil. De hond wordt zenuwachtig, maakt zijn eigen beslissingen en kijkt niet langer naar de geleider voor steun. 

Het doel van gehoorzaamheidstraining is het kweken van een band tussen jou en je hond. Liefdevol leiderschap bieden. Tijdens gehoorzaamheidstrainingen wordt voornamelijk gewerkt met beloningen (nieuw gedrag dient steeds op een positieve manier te worden aangeleerd). 

Altijd al gedroomd van de perfecte partner op vier poten? Dan is gehoorzaamheidstraining het antwoord. Het is leuk voor geleider én hond, versterkt de band tussen jullie, en is de snelste manier tot succes en een betere communicatie. 

Gedragstherapie

Gebalanceerd: liefdevol leiderschap

Niet elke hond is een droomhond. En een hond is nooit perfect, of te oud om bij te leren. En da’s ok. We helpen je graag met honden die aan de lijn trekken, opspringen, niet terugkomen off leash, grommen of reactief zijn aan de lijn naar mensen of andere honden, een positieve introductie van een muilband (bijvoorbeeld voor in de stad, of bij de dierenarts) en veel meer. 

Veel van de bovenstaande problemen zijn te wijten aan een verstoorde communicatie tussen hond en geleider. Bij gerichte gedragstherapie kijken we dus altijd eerst hoe we de band tussen jou en je viervoeter kunnen versterken, alvorens ons te richten op specifieke problemen. 

Elke viervoeter kan uitgroeien tot de gedroomde kameraad, met de juiste training en tools. 

Problemen eindelijk aanpakken? Doen! Het is het mooiste cadeau dat je kan geven aan je hond. 

Dienst en verdediging

Bijten mag, maar enkel op bevel

Wil je werken aan het karakter van je hond? Hem of haar meer zelfvertrouwen bieden? En vooral: wil je een veilige hond die niet zelf beslissingen neemt, maar kijkt naar jou voor leiderschap? Dan is dienst- en verdedigingswerk een fantastische manier om de band met je hond te versterken, én zijn zelfzekerheid naar boven te stuwen. 

Pakwerk had vroeger al eens een kwalijke reputatie, maar is ondertussen allang gemoderniseerd. De bijtmouw is de grootste beloning voor de hond, en er wordt gewerkt op een positieve manier en met verschillende situaties, om de hond te laten wennen, angst te overkomen, en vooral: plezier te maken. 

Alles hangt af van het temperament en drift van de specifieke hond, eerder dan ras. Let wel: we bieden recreatief pakwerk en verdedigingswerk aan voor particulieren of bedrijven die hun waakhond willen trainen, maar niet voor wedstrijden. Wil je competitief spelen (Belgische/Mondioring of IGP), dan kunnen we je doorverwijzen naar enkele goede clubs. 

Tarieven

Transparantie is koning

Bij Lieveland houden we niet van losse afspraken. Je kan zelf een training inboeken via onze tool (na de eerste e-mail) en we werken met vaste uurtarieven en pakketten. Zo zijn er nooit verrassingen. 

Kennismaking (30 min): 50€. 

Gehoorzaamheidstraining: 65€/training (45min).

Gedragstherapie: 95€/sessie (45min). 

Puppytraining ‘Ginnie’: 320€ (5 privé trainingen). 
Puppytraining ‘Gemma’: 625€ (10 privé trainingen). 
Puppytraining ‘George’: 1200€ (20 privé trainingen). 

Gewone training / Gedragstherapie pakketten:

Pakket ‘Madeleine’: 375 € (4 privé sessies)
Pakket ‘Misty’: 900€ (10 privé sessies)
Pakket ‘Milky’: 1300€ (15 privé sessies)

Dienst- en verdedigingswerk: neem contact op. 

Trainingen of sessies worden waar mogelijk gehouden op de Hoeve zelf. Bij verplaatsing, is er een kilometervergoeding van toepassing van 0,70€ per km. 

Een training duurt 45 à 60 minuten, en kan worden gegeven binnen de Hoeve of bij jou thuis (kilometervergoeding). Er kan gekozen worden om eerst kennis te maken.

Over Matthias

OOK DE TRAINER MOET GETRAIND WORDEN

Matthias heeft een grote liefde voor Riesenschnauzers, een zeldzaam ras in België. Hij traint met Riesen in gehoorzaamheid (Sectie 4b KKush) en IGP (Sectie 1c KKush).

Hij behaalde zijn diploma hondentraining bij het CVA, en blijft extra cursussen volgen, zoals bij de internationale hondentrainersschool Nordic Education Centre for Dog Trainers (positive training) en Robert Cabral Academy (balanced training). De verschillende opleidingen volgen zowel de positieve benadering van training (gebaseerd op de filosofie van Turid Rugaas) als de gebalanceerde trainingswijze (waar wel faire correcties worden toegediend bij ongewenst gedrag). 

Hij geeft gerichte trainingssessies om alledaagse situaties met je hond na te bootsen, probleemgedrag (zoals trekken aan de lijn, opspringen, bezitsagressie en meer) op te lossen, en gewenst gedrag te versterken. 

Wat zeggen onze baasjes?

WOORDEN ZIJN MOOI, DADEN MOOIER

Mara (met Lana, Mechelse herder): 

“Uitstekende trainer. Zeer getalenteerd en competent met honden. Absoluut aan te raden. We moesten onze hond, Lana, onverwacht en met wat tegenzin alleen laten voor een paar dagen. Matthias sprong er meteen uit en was de beste keuze: we hebben nog nooit met zoveel vertrouwen onze hond aan iemand anders toevertrouwd. In maar enkele dagen tijd heeft Lana iets bijgeleerd van Matthias. We zijn nu van plan om haar nog meer bij te scholen bij hem”. 

Yves (met Odette, Golden retriever): 
Onze hond was in heel goede handen. Klasse!

Anaïs (met Voltan, Berner Senner): 

“Hi Matthias, wou gewoon even zeggen, wauw, de wandelingen zijn zoveel anders geworden nu, echt top! Super bedankt nog eens”.