Onze dieren

Wat is een hoeve zonder een voorstelling van haar dieren? Kijk hieronder welke rassen van pluimvee we verzorgen, waarom de Ouessant het mooiste schapenras ter wereld is, en wie Walter & Wilma precies zijn. 

Onze dieren

Onze dieren zijn geen 'producten', maar deel van een bioverhaal. Deel van een ecosysteem, en elk vervult zijn of haar rol.

Bij Lieveland bekijken we dieren niet als producten. Elk schaap dat hier graast, heeft bijvoorbeeld haar eigen temperament en karakter (en o ja: een naam). Sommigen zijn een allemansvriend, anderen zijn wat terughoudender. Elke diersoort werkt hier samen en zorgt zo voor een gebalanceerd systeem.

Kort

Onze varkens

Wilma & Walter zijn onze twee Gottinger minivarkens. En wat een duo! Eind 2022 werd Wilma voor de eerste keer mama van zeven kerngezonde biggetjes!

Onze schapen

We 'fokken' schapen - maar eigenlijk hebben ze allemaal een naam, en zijn bijna deel van de familie. We focussen ons enkel op het dwergras "Ouessant".

Onze kippen

Van 'eenvoudige' legkippen, tot prachtige rasvarianten, we hebben ze allemaal. Ze zijn een genot om naar te kijken, nuttig voor de boerderij en zelfs dinosauriërs!

Onze eitjes

Vraag het aan onze vaste klanten, en je hoort in koor: "wat een dooier"! Meer textuur, meer smaak, meer genot. Een simpel eitje, maar met een verhaal.