Onze mensen

Dieren houden, betekent zorgen voor dieren. Elk dier is een verantwoordelijkheid, en bij Lieveland nemen we dit graag ernstig. Ontmoet de mensen achter de naam. 

Matthias Dobbelaere-Welvaert

PRIVACY- EN HONDENFANAAT

Matthias is de bezieler bij Lieveland

Zijn passie en liefde voor dieren, leidde geleidelijk tot de expansie van de hoeve. Waar er ooit twee schapen & een koppel kippen rondliepen, hebben we nu meer dieren dan we kunnen tellen. In het dagelijkse leven is Matthias naast hondentrainer en bioboer, ook jurist en privacy-activist bij Ministry of Privacy. Hij leidde tien jaar lang een juristenkantoor, en verkocht zijn aandelen aan de bestaande investeerder.

Daarnaast traint Matthias met honden in gehoorzaamheid en IGP (IPO). Hij heeft een diploma hondentrainer op zak, en studeert momenteel verder bij de internationale hondentrainersschool ‘Nordic Education Centre for Dog Trainers‘ en Robert Cabral Academy

Hij is verliefd op de Riesenschnauzer, een Duits hondenras, dat hier weinig bekend is. Daar wil hij graag verandering in brengen. Met zijn werklijn reu George (2022) en teefjes Ginnie (2023, showlijn) & Gemma (2023, werklijn). Fokken gebeurt natuurlijk pas in 2025. 

Fruzsina Kovács

HET HART VAN LIEVELAND

Fruzsina is de zorgende hand van Lieveland. Een warmtelamp die te hoog hangt bij de kuikens? Gezien. Een schaap dat bijna gaat bevallen? Gezien! 

In haar jeugd groeide ze op in een agrarische omgeving, en hielp ze haar familie met aardappelen rapen (zelfs toen ze nog maar net zeven jaar oud was!). Hoewel ze toen zei dat ze later nooit op een boerderij zou wonen, is het leven niet zonder humor. 

In het dagelijkse leven is Fruzsina begeleider bij Helan kinderopvang, wat van haar uiteraard de grote favoriet maakt onder de bezoekende kinderen. Haar zachte en zorgende hand is ook erg populair bij honden die eerder verlegen of schuchter van aard zijn. 

Ze heeft ook een loodzware taak opgenomen, namelijk het geven van unieke namen aan alle dieren… Die Matthias dan weer steevast vergeet.  

Jij?

FARMSITTER

Er zijn zo van die momenten we er zelf ook eens tussenuit willen knijpen. Dat is het leven. Op zo’n moment zijn we op zoek naar een flexibele dog- and farmsitter. 

Ben je ‘van in de buurt’ en hou je van dieren? Ben je flexibel en kan je snel inspringen? Hou je van honden en heb je er ervaring mee? Stuur ons even een berichtje! 

Je leert uiteraard alle knepen van ’t vak, en er is niéts zo leuk als dankbare dieren als je hen voedert. Behalve de ganzen misschien, want die lijken écht nooit gelukkig. 

Wil je ons helpen?